Festvåning i Stockholm

Har du något att fira eller vill du kanske bara ställa till med ett ordentligt kalas utan någon speciell anledning? Varför inte hyra en stor festvåning i Stockholm som rymmer alla dina nära och kära? Oavsett om det är en privat tillställning eller en företagsfest så gäller det att hitta den perfekta festlokalen. I Stockholm vimlar det av många trevliga festlokaler i olika stilar och prisklasser.

Om ni är ute efter något spektakulärt och annorlunda så är Cedergrenska Tornet i Danderyd ett annorlunda alternativ på festvåning i Stockholm. Cedergrenska Tornets festvåning ligger ca 20 minuter utanför Stockholms innerstad. Festvåningen består av en stor sal som kallas Riddarsalen och erbjuder sittplats för 110 gäster. Det finns även mindre salonger i festvåningen för mindre sällskap. Under sommarhalvåret är terrassen öppen där det erbjuds fördrink och snacks.

Vill ni hyra en festvåning mitt i Stockholms city är fartyget Vielle Montagne med kajplats längs Söder Mälarstrand och utsikt över vackra Mälaren ett passande alternativ. På båten finns festlokal med både scen, bar och dansgolv med plats för 100 personer. Catering erbjuds även för den som tycker det är tråkigt att laga mat själv. Vielle Montagne är en annorlunda festvåning i Stockholm som garanterat kommer förgylla tillställningen.

En annan vacker festvåning mitt i Stockholm är restaurang Jakthornet på Östermalm. Festvåningen rymmer upp till 300 gäster och passar bar för både företagsfester och studentskivor. Jakthornet har en gedigen historia och lokalerna i festvåningen har anor från 1930-talet. Dock har festvåningen nyligen genomgått en renovering. Festvåningen har även en altan som används när vädret tillåter.

Är ni däremot ute efter en festvåning i Stockholm med utsikt över hela stan, så är Mariahissens festvåning ett perfekt alternativ. Mariahissen ligger ett stenkast från Slussen och uppfördes redan 1835. Idag ligger den stora festvåningen på den sjätte våningen som består av två stora salar som sammanlagt rymmer 230 gäster. Ena salen har en scen och är försedd med ljudanläggning. Festvåningen som verkligen ligger mitt i Stockholm har en fantastiskt utsikt över Riddarfjärden.

Om en stockholmare skulle tillfrågas om vilken restaurang som är den äldsta och mest anrika i Stockholm så skulle nog merparten svara ”Den Gyldene Freden”. Miljön i restaurangen är den samma som under 1700-talet och här satt Bellman och skrev sina visor. Sedan början av 1900-talet har även Svenska Akademin ätit middag i ett av rummet under torsdagskvällarna. Idag är restaurangen i Gamla Stan i Stockholm även en festvåning för alla dess tillfällen. Festvåningen tar emot 20-40 gäster och på Den Gyldene Freden får ni garanterat smak av hur det var att leva i Stockholm på 1700-talet.

I utkanten av en av Stockholms vackra parker, närmare bestämt Hagaparken, så ligger Stallmästaregården. Stallmästaregården är både hotell, restaurang och festvåning med anor från 1600-talet. Festvåningen ligger precis vid Brunnsviken och tar emot 60-200 gäster. Tingshuset kallas den anrika festlokalen som passar för både bröllop, födelse- och företagsfester. För att hitta den ultimata festvåningen i Stockholm som passar just er fest så rekommenderas det varmt att gå in på Internet och besöka de olika festvåningarnas hemsidor. Hör även runt med bekanta om de har några speciella tips. Lycka till i jakten på den perfekta festvåningen i Stockholm!