Kursgård

Runt om i vårt vackra land finns mängder av kursgårdar där ditt företag har möjlighet att uppleva lyckade konferenser. Mycket handlar just om förberedelser, som valet av kursgård och planerande av aktiviteter. Sedan har såklart deltagarnas inställning och förväntningar en stor roll i spelet också. I Sverige finns ett stort utbud av kursgårdar i nästan alla län runt om i Sverige. Eller varför inte boka en kursgård utomlands?

Om vi börjar i norra Sverige Norrbotten en riktig pärla att erbjuda. Nordkalotten Hotell & Konferens i Luleå erbjuder en kursgård i kreativ och vacker miljö. Kursgården ligger naturskönt benäget en bit utanför Luleå och har möjlighet att ta emot både små och riktigt stora grupper. På kursgården finns sex salar med sköna biofåtöljer som rymmer mellan 59-700 personer. På Nordkalottens kursgård finns även 28 konferens och grupprum med utrymme för 1-100 personer. Det finns även mindre sällskapsrum till förfogande.

På Nordkalotten bor ert företag gemytligt i ett timmerbyggt hotell. Kursgården har både gym, bastu och pool deltagarna kan njuta av en efter lång kursdag. Andra aktiviteter knutna till kursgården är hundspannssafari, snöskoter och 4-hjulingsrace. Eller varför inte delta på kursgårdens pokerafton och se till att kamma hem lite pengar under konferensen.

Även Dalarna erbjuder utmärkta kursgårdar för lyckade konferenser och kurser. Bjurfors kursgård ligger en bit utanför Avesta. Kursgården har sex moderna konferenssalar och även sex stycken grupprum för diskussioner i grupp. På Bjurfors kursgård bor ert företag mysiga rum som alla är personligt inredda.

Kursgården har en fin restaurang med öppen spis i fina lokaler. I en byggnad bredvid kursgården finns en pub med öl och vinservering. Förutom konferensverksamhet så erbjuds även en rad olika aktiviteter. Fisketurer, speedway eller varför inte en tur på hästryggen? För den som vill ta det lite lugnare efter en jobbig konferensdag på kursgården finns även bastu och gym att tillgå.

Om vi beger oss lite mer söderut i landet hittar vi Hotel Tylösand som faktiskt är norra Europas största kursgård. Under de senaste åren har en kongresshall, lobby och kök byggts till. Förutom kursgård har Hotel Tylösand även ett skönt spa. Kursgården på Tylösand tar emot upp till 700 personer men har även salar för mindre grupper. Kongresshallen har utsikt över havet och i anslutning ligger en utställningsyta på 200 kvadratmeter.

På kursgården anordnas speciella temakvällar med annorlunda teman på mat och underhållning. Ett sätt att lära känna sina kollegor lite närmare är såklart att göra en rolig och annorlunda aktivitet tillsammans under sin vistelse på en kursgård. På Hotel Tylösand erbjuds en hel del olika alternativ, allt från träningsaktviteter, matlagningskurser och guidade vandringar.

En bra ide i jakten på en perfekt kursgård som passar just ditt företag är att söka runt och läsa bland de olika kursgårdarna på Internet. Det går ofta bra att beställa hem kursgårdens broschyr. Det kan även vara viktigt att höra tidigare företags uttalanden om just den kursgård du tänker välja. Allt kan se jättepositivt och bra ut på kursgårdens hemsida men det är alltid bäst att få information från någon som faktiskt har genomfört en konferens på kursgården. I och med detta samtal kan du få frågor om t ex service och bemötande besvarade. Något som kan vara svårt att utläsa från en hemsida. Något du ändå bör ha i tanken är ju förstås att varje företag är unikt och så även besöken på kursgården. Vissa kursgårdar passar vissa företag och andra inte.